27 & 28.9.2024. Διήμερη επιμορφωτική δράση για την καλλιέργεια της ρητορικής και της επικοινωνίας σε συνεργασία με τη ΔΙΔΕ Μαγνησίας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, τo Ινστιτούτο Ρητορικών & Επικοινωνιακών Σπουδών (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας, διοργάνωσε διήμερη επιμορφωτική δράση για την καλλιέργεια της ρητορικής και της επικοινωνίας στην εκπαιδευτική πράξη την Παρασκευή 27/9/2024 (17.00-21.00) και το Σάββατο 28/09/2024 (9.30-13.30). Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο 1ο Πειραματικού ΓΕΛ Νέας Ιωνίας. Επιμορφώτρια της διημερίδας ήταν η Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.
Στο πλαίσιο της διήμερης επιμορφωτικής δράσης οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο θεωρητικά όσο και βιωματικά τις βασικές αρχές της ρητορικής παιδείας και τα ρητορικά αγωνίσματα (ατομικά και ομαδικά). Ευχαριστούμε όλους και όλες για την ενεργητική συμμετοχή, το συνεχές ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό που έδειξαν καθόλη της διάρκεια της επιμόρφωσης.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, κ. Σάββα Τσολάκη και την Υποδιευθύντρια, Μαρία Γεωργαντζή καθώς και όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την εξαιρετική διοργάνωση της επιμορφωτικής διημερίδας, τη φιλόξενη και θετική διάθεση. Επίσης, ευχαριστούμε για την παρουσία των Συμβούλων Εκπαίδευσης, Ευάγγελου Διακουμή και Παναγιώτας Σωτήρχου, που εκπροσώπησαν το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και πρόσθεσαν αξία στην εκδήλωση. Αντίστοιχα, θερμό το ευχαριστώ στην Κα Βασιλική Μαντζώρου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας και της Κας Μαρίας Γιαννούλη, Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που τίμησαν με τη συμμετοχή τους την επιμορφωτική προσπάθεια.