Το γκράφιτι αποτελεί ενδιαφέρουσα κοινωνική, πολιτισμική, πολιτική και κειμενική πρακτική στον δημόσιο χώρο, η οποία εκπέμπει δημόσια μηνύματα με ατομικές ή/και κοινωνικές προεκτάσεις. Αποτελεί μορφή επικοινωνίας, που επιδιώκει να οδηγήσει τον αναγνώστη/θεατή να προβληματιστεί ή/και να αναθεωρήσει τις απόψεις του για ποικίλα θέματα αξιοποιώντας τον λόγο, το ήθος και το πάθος. Αποτελεί πεδίο ζυμώσεων και αντιπαρατιθέμενων απόψεων αναφορικά με τα όρια έκφρασης του graffiti ή της λεγόμενης street art.
Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, το απόγευμα της 21ης Ιουνίου “πήραμε» τους δρόμους, από την Ακαδημίας μέχρι τη Σόλωνος, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για να εξερευνήσουμε όλες τις υφιστάμενες μορφές graffiti και “street art” στη διαδρομή αυτή, με κατάληξη τη συζήτηση για τη «Ρητορική του Γκράφιτι». Στοχαζόμενοι περιπατητές μία ομάδα μελών του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), με τη συνοδεία της κ. Β. Κονδύλη, μέλους του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε. και Προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) «Τέχνη, Γκράφιτι στην Πόλη» [Art, Graffiti in the City https://artgraffcity.gr ] την οποία και ευχαριστούμε θερμά για τις ενδιαφέρουσες γνώσεις και πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας αλλά και για τη διαφορετική ματιά με την οποία μας έκανε να δούμε τους δρόμους της πόλης της Αθήνας.
Ακολούθησε το μοίρασμα απόψεων για τον δημόσιο χώρο, καθώς και συζήτηση για πιθανές, κοινές εκπαιδευτικές και ευρύτερες επιμορφωτικές δραστηριότητες, στο βιβλιοπωλείο- καφέ Free Thinking Zone. Ελπίζουμε στη συνέχεια αντίστοιχων δράσεων στο προσεχές μέλλον.